donderdag 7 oktober 2010

Dag 3

Dag 3 was een dag vol testjes uitvoeren en mogelijkheden bekijken, onderzoeken..

Zo kwamen we tot de conclusie dat gewone zuignappen een heel klein beetje hun sterkte verliezen nadat men veel heeft gekookt.Ook houden we ons niet alleen bezig met het bedenken van een spansysteem, maar er zijn ook ideeën zoals isolatie rond de pot waardoor het grootste deel van de warmte binnen de pot blijft waardoor er meer energie wordt bespaard.Een ander idee voor het klemmen van de kookpot, is een siliconen band rond de pot te spannen.We zijn gisterenavond ook naar onze 'bedenker' geweest. Bij mevrouw Devos thuis legden we al onze ideeën voor.

Mevrouw Devos heeft ons getoond op welke manier zij haar potten altijd toe spant. Ze doet dit aan de hand van een rekker, maar die rekt uit bij teveel warmte en past ook niet bij elke pot.

Haar potten zijn gewone kookpotten die geen gaatje in het deksel bevatten, dus ons systeem zal moeten klemmen, maar ook niet teveel. We mogen geen bom in de keuken plaatsen.

Naast energie besparen, wil mevrouw Devos ook vooral dat de groeten die in de pot klaar gemaakt worden, hun vitamines bewaren. Daarom moeten wij eerder zoeken naar een klem voor het deksel op de pot te houden dan een isolatieband rond de wand.

Onze oplossing moet alle stoom binnen de pot houden waardoor men op een lagere temperatuur en met minder water even snel of zelfs sneller kan koken.

De bedenker wees ons er ook op dat mensen die koken vaak heel snel willen door doen. Ons systeem moet zich dus vanzelf uitwijzen, snel handelbaar en zeer veilig zijn.

Het uitzicht van het product is voor Mevrouw Devos niet zo belangrijk. Haar mening is dat als iets functioneel en ergonomisch is, het vanzelf een mooi uitzicht krijgt. Ze ziet graag hoe voorwerpen in elkaar zitten in plaats dat alles verborgen zit onder een omhulsel. Hoe simpeler het ontwerp hoe beter.

Samen met Mevrouw Devos hebben wij beslist om verder te werken met het concept van de gekko en het concept van de ring rond de pot.

Dit was zo ongeveer wat we op dag 3 allemaal hebben uitgestoken.

Groeten,

Jasmien, Robin en Alex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten