woensdag 13 oktober 2010

Dag 6 en dag 7

Week 2 is vandaag van start gegaan. Vanaf nu is het de bedoeling dat we beginnen te werken aan ons prototype.

Maandag moesten we tegen de avond ons plan van aanpak presenteren. Hierin moesten de docenten kunnen zien hoe we ons prototype zullen maken. Alle stappen werden genoteerd en getekend in een bundel. Die bundel hebben we dan voorgelegd aan de docenten.

Vrijdag en ook vandaag (maandag) kregen we nog wat tips en opbouwende kritiek op onze vorige ontwerpen. Al deze tips, ideetjes, concepten hebben we geanalyseerd en uiteindelijk zijn we bij onze 'LEELI'.

De leeli is een silicone band die we rond de pot spannen. Aan die band hangen 4 verschillende 'blaadjes', ook uit silicone gemaakt.
Voor men kookt, spant men de ring rond de pot en deksel zodat die mooi afgesloten zijn. Daarna, als men aan het koken is kan men in de pot door simpelweg de leeliblaadjes naar beneden te trekken waardoor het deksel vrijkomt. Nu kan het deksel zonder problemen open en toe worden gedaan. Wil men het deksel weer afsluiten, trek je de leeliblaadjes weer 1 voor 1 naar boven waardoor de ring weer mooi gaat spannen rond de pot en deksel.
Een simpel maar elegant systeem die toelaat de pot open en toe te doen zonder in contact te komen met de hete pot.

Dinsdag zijn we dan echt begonnen met ons prototype te maken. Eerst voerde we wat testjes uit met rubber om te zien hoe het reageert tijdens het kookproces, of het voldoende afspant en of het voldoende isoleert zodat de stoom niet te veel kan ontsnappen.Daarna zijn we beginnen werken met echte silicone. De afspraak voor iedereen was dat het eindproduct een wit product moet zijn, daarom namen we de kleur wit. Het is wel de bedoeling, als de 'leeli' wordt geproduceerd, dat hij in het felgroen wordt gemaakt.

Bij de silicone hebben we snelharder gedaan omdat dit ervoor zorgde dat we meerdere lagen per dag konden aanbrengen.
Met behulp van een borstel werd de rand van de pot en het deksel ingesmeerd.
Gedurende de dag hebben we drie lagen kunnen aanbrengen.
Dit hebben we laten drogen zodat we de volgende dag dan zouden kunnen testen hoe het materiaal reageert tijdens het kookproces, of het rekbaar genoeg is,...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten